Institutul
pentru Studii
de Holocaust
și Genocid
Michael Shafir este profesor emerit al Universității ...
Michael Shafir este profesor emerit al Universității Babeș‒Bolyai din Cluj. Principalele sale domenii de cercetare sunt legate de situația politică a fostelor state socialiste din Europa Centrală și de Est, concentrându-se pe politicile de educație și memorializare ale Holocaustului din aceste țări.
Levente Salat-Zakariás este profesor al Departam...
Levente Salat-Zakariás este profesor al Departamentului de Științe Politice din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj și membru al Academiei Maghiare de Științe. Cercetările sale se concentrează pe aspectele politice ale diversității, politica etnică și relațiile româno-maghiare. A publicat peste 70 de studii și articole în cărți și diferite reviste. A coordonat mai multe proiecte de cercetare naționale și internaționale.
Júlia-Réka Vallasek este conferențiar la...
Júlia-Réka Vallasek este conferențiar la Departamentul de Jurnalism al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș‒Bolyai din Cluj. Principalele sale domenii de cercetare sunt istoria presei și a literaturii din secolul XX și problemele de alteritate și identitate în cultura contemporană. Traduce din engleză și română, publicând periodic recenzii și eseuri în reviste din țară și străinătate.
Gabriel Bădescu este profesor de științe politice la Univ...
Gabriel Bădescu este profesor de științe politice la Universitatea Babeș‒Bolyai din Cluj. A coordonat peste zece proiecte majore, dintre care șase sunt internaționale sau fac parte din proiecte transnaționale, fiind autorul sau editorul a șase cărți și a publicat mai mult de 40 de articole despre tranzițiile democratice și economice din Europa de Est, societatea civilă, capitalul social, politicile educaționale, metodologii de cercetare, inegalitatea veniturilor și migrația forței de muncă.
Elena Abrudan este profesor universitar, director al De...
Elena Abrudan este profesor universitar, director al Departamentului de Jurnalism a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș‒Bolyai din Cluj. Este specializată în comunicare vizuală, comunicare media, mitologie, identitate, diversitate și studii culturale, fiind autoarea unui mare număr de cărți și articole științifice și director al mai multor proiecte importante de cercetare finanțate de entități românești și/sau internaționale.
Emőke Demeter a obținut o diplomă de licență de la...
Emőke Demeter a obținut o diplomă de licență de la Facultatea de Psihologie a Universității Babeș‒Bolyai din Cluj în 2012 și una de master în comunicare în 2015 de la aceeași universitate. În prezent, locuiește la Budapesta și este angajată a unei companii internaționale de telecomunicații. Studiul ei despre reflectarea în presă a atrocităților comise în timpul celui de-al doilea război mondial împotriva evreilor care locuiau în comitatul Trei Scaune, a fost inclus într-un volum de studii publicat în 2018 la Budapesta.
Andreea Daniela Dodoși este doctorandă în știi...
Andreea Daniela Dodoși este doctorandă în științe politice la Universitatea Babeș‒Bolyai din Cluj, având o diplomă de licență în științe politice de la aceeași universitate și un master în securitate și diplomație de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. Domeniile sale de interes includ politicile publice și drepturile omului. Teza sa de cercetare analizează modul în care politicile publice privind evreii au fost reflectate de presă în perioada anilor 1945-1949.
Melania Leșe este doctorandă în științe ...
Melania Leșe este doctorandă în științe politice și lucrează la o teză de cercetare care analizează modul în care legislația a constituit un instrument politic de deraiere de la statul de drept în România și efectele acestei acțiuni asupra Holocaustului. A absolvit dreptul și științele politice și are, de asemenea, două masterate unul în afaceri internaționale și altul în studii juridice. Este, de asemenea, director executiv al Centrului pentru Studiul Democrației din cadrul FSPAC.
Enikő-Orsolya Nagyi a obținut licența în jurna...
Enikő-Orsolya Nagyi a obținut licența în jurnalism și un master în comunicare socio-culturală de la Universitatea Babeș‒Bolyai din Cluj. În prezent, ea este studentă la doctorat implicată într-un program de cercetare care se ocupă de restituirea proprietăților evreiești fără moștenitori din Transilvania de Nord. Timp de câțiva ani a fost bursieră a fundației J. & O. Winter Fund de la Graduate Center of the City University of New York.
Henrietta Vadas a obținut licența în jurnalism ...
Henrietta Vadas a obținut licența în jurnalism în 2016 și un masterat în cadrul programului de dezvoltare a abilităților de comunicare din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Studiul ei privind reflectarea atrocităților comise în perioada 1940-1944 împotriva evreilor care locuiau în comitatul transilvănean Ciuc, bazat nu numai pe materiale de presă, dar și pe documente de arhivă, elaborat în cadrul disertației sale de masterat din 2018 a fost publicat la Budapesta.
Zsanett-Krisztina Vákár s-a născut la Odorheiu Secuiesc...
Zsanett-Krisztina Vákár s-a născut la Odorheiu Secuiesc în 5 aprilie 1996. A absolvit Liceul pedagogic „Benedek Elek” din Odorheiu Secuiesc, apoi Universitatea Babeș‒Bolyai din Cluj, specializarea Jurnalism în anul 2018. Doi ani mai târziu a obținut o diplomă de master în studii media aplicate de la aceeași universitate. Cercetează primordial reprezentarea problemelor minorităților naționale în presa din Transilvania. Cercetările sale din perioada studiilor de doctorat se concentrează pe felul în care presa română și maghiară a reflectat situația migranților în timpul și după genocidul armean.